Αράχνες

Η αράχνη ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο, καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Ειδικότερα, ο όρος αράχνη περιλαμβάνει κοινά χερσόβια αρθρόποδα της ομοταξίας Αραχνίδια και της τάξης Araneida (Araneae). Διαφέρουν από την άλλη ομάδα των Αρθρόποδων, τα Έντομα, στο ότι φέρουν οκτώ πόδια και όχι έξι, και το σώμα τους χωρίζεται σε δύο τμήματα και όχι σε τρία. Ο Lamarck ήταν ο πρώτος επιστήµονας που διαχώρισε τα Έντοµα από τα Αραχνίδια το 1801.

2257278948_87bae0fbef_o-5c3e42ca46e0fb0001775e2a
Απολυμάνσεις Πάτρα

Οι αράχνες ποικίλουν στο μήκος του σώματος από 0,5 έως περίπου 90 χιλιοστά (0,02-3,5 ίντσες). Οι μεγαλύτερες αράχνες, οι τριχωτές μυγαλόμορφες, βρίσκονται σε θερμά κλίματα και είναι πιο άφθονα στην Αμερική. Το μεγαλύτερο είδος, Theraphosa Leblondi, βρίσκεται στη Γουιάνα. Οι μικρότερες αράχνες ανήκουν σε αρκετές οικογένειες που βρέθηκαν στις τροπικές περιοχές και οι πληροφορίες γι’ αυτές έγιναν γνωστές μόνο στη δεκαετία του 1980.

Οι αράχνες, όντας σαρκοφάγες, τρέφονται κυρίως με έντομα, με άλλες αράχνες, με σαρανταποδαρούσες και άλλα μυριάποδα. Παρ’ όλα αυτά, λίγα είδη είναι εξειδικευμένα αρπακτικά. Μερικές κυνηγούν πλησιάζοντας τη λεία που συναντούν τυχαία. Άλλες χρησιμοποιούν νήματα για να συλλάβουν το θύμα τους.

4 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΧΝΕΣ

Icon

Έλεγχος

Οι αράχνες προσελκύονται από ζεστούς, σκοτεινούς μικρούς χώρους, όπως ραγίσματα ή ρωγμές, γωνίες, εξαεριστήρες της οικίας σας.
Icon

Εξόντωση

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε κάθε σας ανάγκη.
Icon

Προστασία

Διατηρήστε το χώρο των σκουπιδιών και άλλες υπαίθριες δομές καθαρές για να αποτρέψετε τις αράχνες να κάνουν τη φωλιά τους.
Icon

Συντήρηση

Οι αράχνες προσελκύονται σε περιοχές όπου υπάρχουν άλλα έντομα, γι' αυτό φροντίστε να είναι το σπίτι σας απαλλαγμένο από έντομα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να δείτε αράχνες.

Οι μαύρες χήρες, οι καφέ χήρες και οι καφέ αράχνες ερημίτες μπορεί να επιφέρουν επώδυνα και επικίνδυνα δαγκώματα.

Στείλτε μας Email

Οδηγίες

Subtitle
services

Some description text for this item

Subtitle
customer care

Some description text for this item

Email Us

Get Direction

to top