Τρωκτικά

Τα τρωκτικά, εκτός από ελάχιστα είδη (κάστορας, καπιμπάρα) έχουν μέγεθος μέτριο ως μικρό. Το οδοντικό τους σύστημα δεν έχει κυνόδοντες, αλλά διαθέτουν ένα ζεύγος κοπτήρων στο μπροστινό μέρος των σαγονιών τους. Οι κοπτήρες αυτοί αναπτύσσονται ασταμάτητα, αλλά και φθείρονται συνεχώς. Αν η φθορά σταματήσει, οι κοπτήρες θα βγουν από το στόμα, θα τρυπήσουν τον ουρανίσκο και θα τραυματίσουν το πρόσωπο του ζώου. Για να φθείρονται τα δόντια όσο πρέπει, τα τρωκτικά ροκανίζουν συνέχεια όχι μόνο την τροφή τους, αλλά και όλες τις ζωικές, φυτικές και ανόργανες ύλες.

Τα τρωκτικά έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο το ένστικτο της κατοικίας. Τα περισσότερα σκάβουν το έδαφος για να κατοικήσουν και να αποθηκεύσουν την τροφή τους (π.χ. τσιντσιλά). Στην αρχή του χειμώνα, οι αποθήκες τους ξεχειλίζουν από σπόρους, καρπούς και ρίζες. Συχνά οι κατοικίες τους είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένες (κάστορες). Έχουν απεριόριστη όρεξη και τρώνε αδιάκοπα.

mouse-1708391_1280
Απολυμάνσεις Πάτρα

Χαρακτηριστική είναι η γονιμότητα των τρωκτικών, που έχει γίνει παροιμιώδης. Τα θηλυκά εγκυμονούν πολλές φορές μέσα σ’ ένα χρόνο και γεννούν πολλά μικρά. Πολλαπλασιάζονται με τόση αφθονία, που αν δεν υπήρχαν μέσα για την εξόντωσή τους θα μπορούσαν να καταστρέψουν εντελώς τις γεωργικές καλλιέργειες. Γι’ αυτό κάποια είδη, όπως τα ποντίκια, θεωρούνται βλαβερά. Όμως άλλα, όπως οι κάστορες, επηρεάζουν θετικά το οικοσύστημα ποταμών και λιμνών με τα φράγματα που κατασκευάζουν.

4 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Icon

Έλεγχος

Οι τρύπες είναι ένδειξη φωλιάς! Έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα; Σκόνη και ιστοί αραχνών γύρω από την είσοδο των φωλιών δείχνει ότι δεν χρησιμοποιούνται πολύ. Αντίθετα φρεσκοροκανισμένο ξύλο που έχει φωτεινό χρώμα μαρτυρά πρόσφατη προσβολή από τρωκτικά.
Icon

Εξόντωση

Οι τρόποι καταπολέμησης είναι αρκετοί. Κάθε τρόπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που τον κάνουν ιδανικό για κάποιες περιπτώσεις, αλλά παντελώς ακατάλληλο για κάποιες άλλες.
Icon

Προστασία

Προστασία από τα ποντίκια με μονώσεις, είναι το κλείσιμο-σφράγισμα με ειδικά εργαλεία, προϊόντα και υλικά, όλων των πιθανών εισόδων των τρωκτικών σε μία εγκατάσταση. Επίσης εμποδίζουμε τη μετακίνηση-επέκτασή τους από τον ένα χώρο του κτιρίου σε άλλο.
Icon

Συντήρηση

Μετά την εξόντωση των τρωκτικών θα παραλάβετε την πιστοποίηση εξολόθρευσης.

Τα τρωκτικά είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό ειδών τάξη των θηλαστικών. Η μεγάλη ποικιλομορφία της τάξης άρχισε να αποκαλύπτεται από τους ερευνητές μόλις στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Στείλτε μας Email

Οδηγίες

Subtitle
services

Some description text for this item

Subtitle
customer care

Some description text for this item

Email Us

Get Direction

to top